Pravila in pogoji

UVOD

V želji po prijetni uporabniški izkušnji vas naprošamo, da pred uporabo naše spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedena pravila in pogoje poslovanja. Z uporabo spletne trgovine motoxgeneration.com se strinjate vsem spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine motoxgeneration.com ne uporabljate in nas kontaktirate glede stvari, ki vas motijo. Spletna trgovina motoxgeneration.com si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani motoxgeneration.com kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja.

NAŠA SPLETNA TRGOVINA

Spletna trgovina motoxgeneration.com je spletna trgovina oz. nakupovalno središče motoristične opreme.

CENE

Vse cene v spletni trgovini motoxgeneration.com so navedene v evrih (EUR, €) in že vključujejo Davek na dodano vrednost (DDV) razen kjer je drugače navedeno. Vse cene v spletni trgovini so informativne in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Navedene cene v spletni trgovini veljajo izključno za nakupe opravljene preko spletne trgovine in se lahko razlikujejo od cen pri nakupu v okviru naše potujoče trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa. Hkrati bo ponudnik skušal najti rešitev, ki bo skladna z željami kupca. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

ZALOGA

Tudi, če je na strani navedeno, da je izdelek na zalogi, to vedno ne pomeni, da imamo izdelek na zalogi v našem skladišču ampak, da ga ima lahko tudi naš dobavitelj.

PLAČILO

Kupec ima možnost plačila po povzetju, ko prejme izdelke ali po predračunu, ki ga prejme preko elektronske pošte po potrjenem naročilu z naše strani.

NAROČILO

Podatki o oddanem naročilu so shranjeni v sistemu spletne trgovine motoxgeneration.com. Uporabniki lahko vsa svoja naročila pregledujejo po prijavi v spletno trgovino s svojim uporabniškim imenom in geslom.

POSTOPEK IZBIRE IZDELKOV IN NAKUPA

Prvi korak – Košarica V prvem koraku iz našega izdelčnega kataloga izberete izdelke in jih s klikom na gumb “Dodaj v košarico ” pošljete v vašo košarico. V košarici lahko pogledate katere izdelke želite kupiti, spremenite njihovo količino ali pa jih odstranite iz nje. Ko ste prepričani, da so v košarici izdelki v količinah, ki jih želite naročiti, pritisnite gumb “nadaljuj z naročilom” Drugi korak – Prijava V drugem koraku obstajajo tri možnosti. Če ste že registrirani uporabnik in še niste prijavljeni v sistem, enostavno vnesete vaše uporabniško ime in geslo in nadaljujete na naslednji korak. Če ste že registrirani uporabnik in ste že prijavljeni v sistem, boste avtomatsko prešli na naslednji korak. Če še niste registrirani uporabnik, vtipkajte zahtevane podakte in pritisnite gumb “Registriraj”. Če ste vnesli pravilne podatke, boste na elektronski naslov prejeli aktivacijsko povezavo. Po kliku na povezavo boste prišli nazaj na spletno stran in se boste lahko prijavili v sistem. Zatem ponovite postopek od prvega koraka dalje. Tretji korak – Dostava in plačilo V tretjem koraku izberete kontaktno osebo, naslov za dostavo, način plačila, čas dostave ter zapišete morebitne opombe, ki jih bomo pregledali pri procesiranju naročila. Naslove za dostavo in kontaktne osebe lahko tudi poljubno dodajate, urejate in izbirate. Ko ste zadovoljni z izbranimi možnostmi, na dnu kliknite gumb “Naprej na povzetek naročila”. Četrtki korak – Povzetek naročila Na tem mestu pregledate vse izbrane možnosti dostave, plačila in ustreznost naročenih izdelkov. Če je vse v redu, kliknete gumb “Oddaj naročilo”. Peti korak – Zaključek naročila Zadnji korak se zgodi avtomatsko in sicer po kliku na gumb “Oddaj naročilo”, boste na elektronski naslov prejeli potrdilo o oddanem naročilu. V primeru, da ste izbrali način plačila preko predračuna, boste v elektronski pošti prejeli tudi številko našega TRR in sklic, ki ga upoštevajte pri nakazilu z BN-02 položnico, da bo postopek stekel hitreje. Istočasno ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa. Hkrati bo ponudnik skušal najti rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Če je naročilo uztrezno, ponudnik pošlje kupcu potrditveni email. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ko kupec plača predračun, ponudnik v obljubljenem roku blago dostavi kupcu. Račun za opravljen nakup kupec prejme ob dostavi blaga kupcu.

PREKLIC NAROČILA

Prejeta naročila lahko uporabnik brez dodatnih stroškov prekliče do potritve naročila. Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte info@motoxgeneration.com. V elektronskem sporočilu je potrebno obvezno navesti »Preklic naročila« in številko naročila.

VRAČILO IZDELKOV

Vračilo izdelkov zaradi narave izdelkov ni mogoče.

DOBAVNI ROK

Naročeno blago gre na pot v najkrajšem možnem času.

VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOST

Upravitelj spletne trgovine motoxgeneration.com je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Vaše podatke bomo uporabili le za pravilno izvedbo nakupa in za obveščanje o novostih naše spletne trgovine. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli posredovani tretji osebi. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke in sklenjene pogodbe, ki jih hranimo o njih preko njihovega uporabniškega računa.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina motoxgeneration.com in vsi podatki na njej so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti in so uporabljeni samo za informativne namene in lažje razumevanje.

ODGOVORNOST

Trudimo se, da bi spletna trgovina motoxgeneration.com vključevala točne in ažurne informacije o izdelkih in cenah. Vendar pa ne dajemo garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani motoxgeneration.com. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@motoxgeneration.com. Uporabnik naj v zadevi nujno navede “Pritožba”. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.